Konferencija ‘Mladi i preduzetništvo’

Dragan Filipović Vesti sa kursa Comments (1)

Obzirom da je kurs web dizajna samo jedan od preduslova za uspešan samostalni biznis, mislim da bi bilo korisno da posetite sledeću konferenciju:

 Utorak 13. mart 2012. godine, Privredna komora Srbije (Terazije 23, VIII sprat, sala 1) od 12:00h

U Srbiji je oko 50% mladih nezaposleno i većina njih nije motivisana da se bavi preduzetništvom.Visoki troškovi pokretanja biznisa, komplikovane procedure i nedostatak podrške države su najveći problemi. Šta je od navedenog najveća prepreka mladima i šta oni uopšte misle o pokretanju sopstvenog biznisa u Srbiji, nalazi se u istraživanju Građanskih inicijativa: „Mladi i preduzetništvo“, sprovedenog u toku 2011. godine u 16 gradova i opština Srbije.

Na pitanja da li sebe vide kao preduzetnika/cu ili pak žele siguran ali manje plaćen posao u državnoj službi, odgovor je dalo oko 1 200 mladih ljudi između 15 i 30 godina. Da li je preduzetništvo u Srbiji samo za „hrabre i sklone avanturizmu“ koji žele da „budu svoje gazde“ i imaju visoku zaradu? Šta mladi znaju (i da li dovoljno znaju) o merama pomoći države pri započinjanju biznisa i koje su im oblasti poslovanja najprivlačnije, samo su neka od pitanja na koje će 13. marta 2012. u Privrednoj komori Srbije odgovore davati:

Projekat „Državni službenik? – Ne hvala, ja sam preduzetnik!“ finansira Ministarstvo omladine i sporta a sproveli su Program za mlade Građanskih inicijativa, Kancelarije za mlade opština Blace i Prijepolje i  Kancelarije za mlade gradova Beograda i Bora. Zajedno sa partnerima u ove tri opštine organizovani su edukativni seminari i debate gde su mladi imali prilike da se posavetuju sa preduzetnicima koji su im direktno davali odgovore na sva pitanja u vezi sa pokretanjem sopstvenog biznisa.

Projekat je zaokružen istraživanjem koje će biti predstavljeno a koje po prvi put objedinjuje sva pitanja i detalje u ovoj oblasti. Osim što pruža jasan uvid u to šta mladi u Srbiji misle o preduzetnišvu, cilj ovog istraživanja je da bude izvor informacija i preporuka svim predstavnicima privatnog, javnog i nevladinog sektora, odnosno svim relevantnim akterima koji svojim angažovanjem i konkretnim aktivnostima mogu motivisati mlade da pokrenu sopstveni biznis i time doprineti smanjenju nezaposlenosti u Srbiji.

Oznake:

Comments (1) Trackback from your site.

Dragan Filipović

Predavač na Kursu Web Dizajna - Web edukator.

Komentara (1)

  • Dragan Filipović

    |

    Za sve dodatne informacije možete kontaktirati: Jelenu Ožegović, PR menadžerku Građanskih inicijativa na telefone 064/42 92 664 i 011/3284 179 ili e-mail jelenao@gradjanske.org

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Odgovori

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da biste dodali komentar.